Camp 3

3. mai, 2017

Del denne siden

Tilbake i BC

2. mai, 2017

Da er vi tilbake i BaceCamp etter andre rotasjon, 5 harde dager i fjellet. Det har vært kaldt om nettene. Så lenge det er rim på innsiden av det lille tomannsteltet skal en ikke lee mye på seg før soveposen og ansiktet er hvit. Alt er verdt det når en sitter i Lothse veggen på 7300 moh og ser utover en fantastisk utsikt. Lothse veggen er 1200 meter høy isvegg. Halvveis oppe er det noen " bunkler" i veggen, her er Camp 3 som vi skal sove på neste og siste rotasjon. Begge to er i god form og ved godt mot. Følte oss sterke opp til til Camp 3 hvor vi spiste og rapelerte ned store deler av veggen vi hadde klatret opp, Har vært en del sykdom her men vi har klart å styre unna :-) 

Rotasjon 2

26. apr, 2017

Da er det mer konkret om de neste dagene. Vi starter neste rotasjon i natt opp gjennom isfallet igjen.Håper at den går litt lettere enn sist. Den var knallhard. Litt lettere sekk og enda bedre akklimatisering. Vi kommer til å sove i Camp 1 i en natt, så går vi videre til Camp 2. Etter å ha sovet der en natt tar vi en hviledag. Så skal vi opp og berøre Camp 3 på 7300 moh. Ned å sove i Camp 2, før vi går helt ned til Bace Camp igjen.En hard rotasjon. Blir borte en liten uke uten kontakt. 

Fantastisk å ha med Nordea og StarBil som samarbeidspartnere på dette utfordrende og krevende eventyret :-) 

Hviledag i BC

25. apr, 2017

Nok en hviledag i BaceCamp. Viktig for kroppen å bli så restituert som mulig før neste rotasjon opp til camp 2. Klatringen opp fra BaceCamp til Camp 1, for så å gå videre til Camp 2 er en fysisk kraftanstrengelse. Det vil likevel (forhåpentligvis) bli litt lettere opp til Camp 1 enn sist, da vi har akklimatiseringen inne fra forrige rotasjon.Hele teamet føler seg klare til å klatre nå. Venter bare på klarsignal fra Ryan hvilken natt vi starter klatringen. 

Det er fortsatt veldig kaldt om nettene, da er det utrolig deilig å ha godt ullundertøy fra topp til tå. Devold sørger for at nettene ikke blir lange og kalde. Tusen takk Devold :-)  

Isfallet er som sagt utfordrende både fysisk og psykisk. Mange stiger og forsere, skumle overheng av isblokker og ikke minst mange tau som må klatres i. Da er det godt å hvite at en har mange timer hos Grenland CrossFit. Greit at styrken i overkroppen er på plass.