Dingboche

7. apr, 2017

I dag er det hviledag i Dingboche med en akklimatiseringstur opp til ca 4600 moh. Fra vinduet vårt har vi utsikt rett på Ama Dablam, kalt verdens vakreste fjell blant erfarne fjellklatrere.

Når vi ser rundt oss har vi bare fantastiske og heftige hvite fjelltopper.Det er slike dager hvor det ikke er så mye å finne på at vi finner ro i sjelen og kjenner at skuldrene senker seg :-) 

Del denne siden

Bilde

7. apr, 2017

Besøk hos eldste munken i dalen

7. apr, 2017

Da har det blitt 600 nye høydemeter i dag, pluss 12 km. Vi har nå kommet til Dingboche på 4314 moh.
Vi har vært innom den eldste munken i dalen i dag og fått velsignelse for klatringen vår senere. Det ble en helt spesiell opplevelse.
Vi var der i en time og ble velsignet en og en. Han ba for at åndene i fjellet skulle ta vare på oss. Han brukte også lang tid på og fortelle oss vestlige
viktigheten av å sette pris på at vi hadde mat på bordet og drikke. At vi kunne gå og løpe og nyte positive ting. ikke være så opptatt av materielle ting.
Han avsluttet den lange talen til oss med å si at det aller viktigste med fjellet var å komme hjem til familien, noe som ble veldig følelsesladet.
Det hele ble en veldig flott seremoni til ettertanke.
Trekkingen i dag har vært fantastisk, med flott natur og nydelig vær. En hviledag i morgen passer fint. Det blir nok tidlig kveld i dag også men litt Yatzy først 🙂

Klar for Yatzy 😀

5. apr, 2017

Deboche

5. apr, 2017

I natt våknet jeg med en dundrende hodepine og det ble lite søvn etterpå. Søvnen til Leif Harald ble "bare" avbrutt av at han måtte på do fem ganger... 😀 Formen ble betraktelig bedre etter frokost og vi la ut på dagens trekking på 12,5 km. Nå er vi i Deboche. Underveis gikk vi innom munketempelet  som vi så hadde blitt veldig skadet i jordskjelvet i 2015. I dag var tempelet nesten restaurert 😀Jak okser er et vanlig syn innover ruten, det er sterke dyr som blir brukt til å frakte bager og andre saker som trengs oppover dalen. Stor var overraskelsen at vi også i kveld hadde dusj/ do på rommet på tehuset 😀😀